Dlaczego warto stosować węgiel aktywny? Węgiel aktywny w kosmetyce

Dlaczego warto stosować węgiel aktywny?

Niepozorny, tani i łatwo dostępny. Węgiel aktywny choć głównie kojarzony jest ze zwykłym lekarstwem na problemy żołądkowe, posiada również właściwości leczące i pielęgnujące naszą skórę. Co jest takiego niezwykłego w węglu aktywnym?

| 0 Komentarzy

 
olejek pomarańczowy

Olejek pomarańczowy

Olejek pomarańczowy poprawia samopoczucie, rozluźnia napięte mięśnie i likwiduje stres. Jakie jeszcze ciekawe właściwości posiada ten niepozorny olej?

| 0 Komentarzy

 
olej brzoskwiniowy

Olej brzoskwiniowy

Jako jeden z nielicznych, olej brzoskwiniowy jest niezwykle łagodny i hipoalergiczny. Dobrze się wchłania i nie pozostawia tłustych plam na skórze. Jakie jeszcze właściwości posiada ten niepozorny olej?

| 0 Komentarzy


olejek z granatu

Olej z pestek granatu

Granat jest symbolem płodności i odradzania, a według niektórych biblistów faktyczny rajski, zakazany owoc. Olej tłoczony z jego nasion jest jednym z najlepszych olejów na świecie. Jakie więc właściwości lecznicze posiada olej z pestek granatu?

| 0 Komentarzy

Strona 1 z 7123456...Ostatnia