olej z baobabu


olej z baobabu blog

Olej z baobabu – Właściwości i zastosowanie w kosmetyce

Pozyskiwany z nasion owoców drzewa zwanego “drzewem życia”, olej z baobabu posiada silne właściwości pielęgnacyjne, szczególnie skóry suchej, zrogowaciałej i spękanej. W związku z tym zyskuje coraz większą popularność w kosmetyce naturalnej. Jakie jeszcze zalety posiada olej z nasion baobabu?

| 0 Komentarzy

 

Polecane kosmetyki naturalne