olej marula


Olej marula Właściwości i zastosowanie w kosmetyce

Olej marula – Właściwości i zastosowanie w kosmetyce

Olej marula bardzo często porównywany jest do popularnego na całym świecie oleju arganowego, zwanego również eliksirem młodości. Jest niezwykle biozgodny z ludzką skórą, bardzo lekki o hydrofobowym charakterze (co oznacza, że olej ten szybko pokonuje barierę lipidową naskórka w ten sposób szybko nawilżając i zwiększając elastyczność skóry. Jakie jeszcze wyjątkowe właściwości posiada popularny olej marula?

| 0 Komentarzy

Polecane kosmetyki naturalne