Olejek z czarnuszki na włosy

Olejek z czarnuszki na włosy

| 0 Komentarzy

Zwany przez Egipcjan „Złotem Faraonów”, olej z czarnuszki słynie z wyjątkowych właściwości leczniczych i pielęgnacyjnych. Jego działanie pozytywnie wpływa nie tylko na cały organizm, ale też na skórę oraz włosy. Dlaczego warto stosować olejek z czarnuszki na włosy i jakie to przynosi efekty?

Olej z czarnuszki (Oleum Nigellae Sativae) powstaje w wyniku tłoczenia na zimno Czarnuszki Siewnej. Roślina ta występuje główni na Południu Europy, ale spotkać ją można również w Polsce. Naturalny olej z czarnuszki zawiera aż 100 substancji aktywnych i składa się z 85% nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz sporej dawki witamin i minerałów. Dzięki temu olej ten doskonale wpływa na organizm i przynosi świetne rezultaty w leczeniu i pielęgnacji. Stosowany zewnętrznie olej z czarnuszki spowalnia procesy starzenia, doskonale oczyszcza skórę oraz ma pozytywny wpływ na włosy. Dlatego też spotkać go można w wielu kremach przeciwzmarszczkowych lub produktach wspomagających walkę z niedoskonałościami.

Olejek z czarnuszki Na Włosy

Olejek z czarnuszki słynie ze swoich zbawiennych właściwości na włosy i skórę głowy. Od wieków wykorzystywany jest jako naturalny środek do walki o piękne, grube i mocne włosy oraz zdrową skórę głowy.

Jakie są właściwości oleju z czarnuszki na włosy?

  • Nawilża, odżywia, nabłyszcza i wygładza włosy.
  • Wzmacnia i zapobiega wypadaniu włosów.
  • Wcierany w skórę głowy pomaga uporać się z łupieżem.
  • Dotlenia skórę głowy, oczyszcza ją i zapobiega jej nadmiernemu przetłuszczaniu.
  • Zapobiega rozdwajaniu końcówek kosmyków.
  • Przyspiesza porost włosów.
  • Zapobiega łamliwości kosmyków.

Dla kogo olej z czarnuszki?

Olej z czarnuszki polecany jest przede wszystkim tym, którzy borykają się z problemem łupieżu, swędzenia i pieczenia skóry głowy. Zalecany jest również w przypadku nadmiernej utraty włosów (czarnuszka przeciwdziała łysieniu). Generalnie olej z czarnuszki polecany jest posiadaczom suchych, matowych i zniszczonych włosów.

Jak stosować olej z czarnuszki na włosy?

Olej z czarnuszki można stosować jako dodatek do kosmetyków lub jako samodzielny produkt. Już kilka kropel dodanych do ulubionej maski czy odżywki do włosów wystarczy, by cieszyć się pozytywnym działaniem oleju z czarnuszki. Stosując olej bez dodawania go do innych kosmetyków wystarczy bezpośrednio wetrzeć go w skórę głowy bądź w całe włosy, olejując je metodą na mokro lub na sucho.

Cena

Cena oleju z czarnuszki może się różnić w zależności od jakości produktu (za czysty, nierafinowany olej zapłacimy więcej), pojemności i marki. Za dobrej jakości olej z czarnuszki zapłacimy od 20 zł do nawet 70 zł.

Naturalny olej z czarnuszki

100 % czysty i nierafinowany olej z czarnuszki oraz inne naturalne produkty do pielęgnacji włosów i skóry można zakupić bezpośrednio w sklepie internetowym Sanaja.pl.

Skomentuj wpis jako pierwszy!

Dodaj swoją odpowiedź w tym temacie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Ostatnie artykuły (zobacz wszystkie)